POLIKARBONATNE PLOE IN NADSTREKI PRIZMA PREBOLD

Polikarbonatne ploe Makrolon uporabljamo za izdelavo nadstreki za avto,terase,balkone,dovoze ali veterne stene.Velika izbira plo. So termoplastine umetne snovi brezbarvnega videza. To je trden material, uporaben pri temperaturi med -100 in +135 stopinj Celzija. Polikarbonatne ploe so teko vnetljivi, sicer topljivi, a negorljivi ter so fizioloko neoporeni in obstojni v vroi vodi. Neobstojni v bazah, arenih, estrih in ketonih. Veslojne polikarbonatne ploe se uporabljajo za strene povrine, pergole, rastlinjake, pregradne stene, tople grede in nadstreke.Makrolon veslojne ploe so UV odporne.

Veslojne polikarbonatne ploe so odlina zamenjava za druge tradicionalne materiale, ki so se uporabljali za zastekljevanje razlinih povrin.Kljub znatno niji tei pa imajo mnogo odlik in prednosti, med drugim so odporneje od drugih poznanih materialov, enostavno se obdelujejo in montirajo, njihova mala bioklimatska pergola tea pa pomeni tudi znatno nije stroke prevoza, lajo obdelavo in lajo montao. Slednje pride do izraza pri zastekljevanju svetlobnikov na strehah ali pri graditvi nadstreki, ko moramo ve kvadratov velike kose dvigovati na velike viine.

e primerjamo dva materiala za zasteklitve in sicer inato steklo (6mm) in veslojne polikarbonatne (10mm) ugotovimo da so veslojne polikarbonatne ploe kar 85 % laje. V prekate ujet zrak je zelo dober izolator in ravno dobra izolativnost je ena od prednosti veslojnih polikarbonatnih kritin pred drugimi materiali, ki se uporabljajo za zastekljevanje. Zaprt zrak v komorah oz. med stenami omogoa tem ploam zelo dobro toplotno izolacijo, poleg tega pa dosti bolje varuje pred izgubo energije v prostoru v primerjavi z enoslojnimi materiali.Zadnja leta se za zastekljevanje najvekrat uporabljajo veslojnih polikarbonatnih plo

Zelo pomembno je, da se montaa Makrolon veslojnih polikarbonatnih plo nikoli ne vri brez pripadajoih in nujno potrebnih dodatnih sestavnih elementov, saj ta v primeru neuporabe nikoli ni kakovostna, e manj pa trajna. Montaa brez vseh sestavnih elementov je vsekakor nepriporoljiva, saj se v praznih prekatih veslojne polikarbonatnih ploah izredno hitro nabere umazanija, naselijo se alge, liaji ter uelke, ploa sasoma, izgublja pronost in odpornost ter propade. Ravno hobi uporaba oz. montaa prekatnih kritin, ko trgovci strankam ne svetujejo o vseh potrebnih sestavnih elementih, pa je glavni problem pri nezavedanju o izredni kvaliteti polikarbonatne kritine.

Polikarbonatne ploe zagotavljajo kvaliteto tevilni arhitekti, oblikovalci in praktiki se zavedajo kakovosti polikarbonatne ploe kot kritine za nadstreke. Makrolon polikarbonatna kritina vam je na voljo v dveh verzijah. Prekatna polikarbonatna kritina in polna polikarbonatna kritina dosegata zahteve kupcev. Za kritine za nadstreke lahko uporabite tudi valovite, polne in prekatne ploe. Kritina za nadstreke je torej pojem, pri katerem se splaa razmisliti.

Ploe iz polikarbonata so obstojne na udarce, mono jih je rezati s kotno brusilko (fleksarico) in zagotavljajo UV zaito pred sonnimi arkim, hkrati pa dobro prepuajo vidno svetlobo. Znailnost polikarbonatnih plo je tudi, da v nasprotju s PVC kritino bledijo zelo poasi ali sploh ne. Poleg strene kritine je polikarbonat uporabljen tudi pri zaslonih mobilnih telefonov in za stekla pri letalih.